Aquesta obra de teatre ha estat gravada i editada per Aitor Salido amb la col·laboració d’Aleix Salgado, 3r ESO A. Des d’aquí agraïm la magnífica feina feta. Enhorabona, també als actors, alumnes de l’optativa de Francès de 3r d’ESO i a la seva professora, Manoli Márquez.

TEATRE EN FRANCÈS A LA SALA D’ARTS ESCÈNIQUES:

MATHÉO, OÙ ES-TU?

Fa anys que l’alumnat de Francès de l’INS St. Elm participa a diferents concursos i festivals de teatre, com ara a Les Jornades de Teatre en Francès a Barcelona i Blanes, al Teatre Francòfon de les Comarques Gironines o al Festival Internacional de Teatre d’Osca, entre d’altres.

Durant aquest curs, d’una banda, l’alumnat de 2n d’ESO ha practicat la recitació del poema Les cinq doigts de Jean Aicard (inclosa en el vídeo que us presentem) i, de l’altra, els alumnes de 3r d’ESO, durant el darrer mes, han preparat i representat l’obra de teatre que us presentem també en aquest blog: Mathéo, où es-tu?

Aquestes activitats els serveixen per a millorar l’expressió oral i gestual en aquesta llengua i, d’aquesta manera, preparar-se per a participar el proper curs al Festival d’Osca, Coup de Théâtre.

Des de l’any 2015, l’alumnat de 4t d’ESO participa en aquest festival, el més important a nivell nacional i on hi participen més de 200 alumnes provinents de França, Itàlia, Romania, Marroc, Rússia i Canadà.

La pandèmia que hem patit ha fet que no s’hi pogués participar durant aquests dos últims cursos, però estem contents de veure que, si tot continua així, podrem participar-hi el curs que ve.

L’aprenentatge del francès a través de la pràctica teatral és una gratificant activitat que permet conèixer altres costums, integrar-se a una dinàmica sociocultural diferent i compartir experiències amb joves de diferents procedències sempre amb el fil conductor de l’idioma.

Una experiència inoblidable!

Bon travail!

Manoli Márquez, professora de Francès INS St. Elm

MAKING OF:

MATHÉO, OÙ ES-TU?

El dimecres 16 de juny, els alumnes de Francès de 3r d’ESO van representar, a la sala d’Arts Escèniques, l’obra titulada MATHÉO, OÙ ES-TU? 

Durant tot el trimestre, han estat llegint el text tots junts, consultant dubtes de pronunciació, assajant escenes, pensant el vestuari, l’utillatge…

Aquesta experiència els ha permès aprendre a posar-se en la pell d’un personatge,a dramatitzar un text i a moure’s amb coherència per l’escenari.

Us deixem ara amb un vídeo on podeu veure el que passava darrere la càmera mentre  l’obra anava agafant forma, és a dir, us en mostrem el making of!

Miranda Garcia, Francès, 3r ESO-B

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s