Sant Feliu de Guíxols

En el nostre poble hi viuen al voltant de 22.000 persones. Podríem dir que és un poble bastant gran, ja es pot considerar una ciutat. És un poble que està a la Costa Brava i al Baix Empordà. 

El centre

Comencem pel centre del poble. A la rambla hi podem trobar moltes cafeteries, moltes gelateries, bars, restaurants i botigues de tota mena. També hi ha el carrer Major que comunica amb la rambla, on també podem trobar tot aquest tipus de serveis. Al costat de la rambla hi trobem la plaça del mercat, on hi ha l’Ajuntament del poble. El que també connecta amb la rambla, és el passeig, on hi ha restaurants, bars i on fan el mercat de cada diumenge com a la plaça del mercat. Al costat hi trobaríem la platja, un lloc on podem gaudir i remullar-nos en el nostre mar. A més a més, hi ha un port on podem trobar-hi bars, restaurants i un camí de ronda que va a parar a la platja de Sant Pol. Al centre, també hi podem trobar parcs infantils, una fira, bars i restaurants. Hi ha moltes varietats de centres educatius, centres de sanitat i supermercats.

L’estiu al poble

L’estiu a Sant Feliu de Guíxols és molt turístic. Tots els hotels s’omplen i els carrers estan plens de gent.  Entre finals de juliol i principis d’agost, es fa una gran festa; la Festa Major. Hi ha una fira al centre del poble, on també hi ha parades de tota mena, focs artificials i els correfocs.  És una gran esdeveniment a Sant Feliu de Guíxols.

Els afores del centre del poble

A partir del parc central, podem considerar que són els afores del centre del poble. Aquesta part és anomenada Vilartagues. En aquella zona hi ha els mateixos serveis que al centre.

A la vora de la platja, podem trobar-hi una gran pujada, on hi ha un hotel i el nostre institut. Una mica més amunt podem gaudir de l’ermita de Sant Elm i un gran mirador, des d’on es veu tota la costa. Per anar a la urbanització més cara del poble hem de passar per la carretera de Tossa de Mar. Aquesta, forma part de Sant Feliu de Guíxols.